Bezinning en vorming

In september starten we met een nieuw programma:
Petrus Damianus: vuist van kracht, hand van liefde.

Heeft u altijd al willen weten waarom de kerk een ijsvogel is? En wat de ware betekenis van gastvrijheid is? En hoe groot het lichaam van de kerk is? In drie avonden lezen we gezamenlijk enkele brieven van kerkleraar Petrus Damianus (1007-1072), waarin deze vragen aan bod komen. Iedere avond zal een brief centraal staan. Aan bod komen o.a. wantoestanden binnen de kerk, het mystieke lichaam en de spiritualiteit. Eerst lezen we de tekst van de brief en daarna kijken we of de inhoud van de brief raakvlakken heeft met het leven van nu.

Deze cursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over belangrijke heiligen die het katholieke geloof hebben beïnvloed. Deelname kan een eerste kennismaking zijn met één van de kerkleraren.

Data:       op de donderdagen 6 en 20 september en 4 oktober
Tijd:         20:00 – 22.00 uur
Locatie:   De Herberg, Dorpstraat 107 Westervoort
Leiding:   pastor Jeroen Heemink & Ferry Visser