Activiteiten en evenementen

Het Ritmisch Koor Babberich bestaat 50 jaar en vierde dit jubileum met een concert in de Babberichse Sint Franciscuskerk


De Sint Franciscuskerk was tot de laatste plaats gevuld, sfeervol verlicht en aangekleed met houten kruizen in diverse maten. In deze warme ambiance verzorgde het Ritmisch Koor Babberich samen met het eigen combo en een negental gastmusici een eigentijdse uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus, geschreven door diaken Andre van Boven en aangevuld met passende gedichten, voorgelezen door Annette Bod en Henk Raben. Doedelzakspeler Edward opende de uitvoering, samen met drie trommelaars, met het welbekende lied “Waarheen, Waarvoor”, waarna het koor met dirigent Theo Barten het overnam. In totaal 12 Nederlandstalige, moderne liedjes worden er gezongen, passend bij de voorgelezen teksten. De klanken van trompet, dwarsfluit, saxofoon, bastrombone, gitaar, basgitaar, piano en drum, maken er een mooi geheel van. Dan wordt het grote, verlichte kruis de kerk binnen gedragen en op het altaar geplaatst.Het is muisstil in de kerk en als Ceciel inzet met het nummer “Hoe moet ik van hem houden”, zie je de emoties bij de mensen. Het laatste gedicht “Toen werd het echt stil” wordt voorgelezen en het koor zingt het lied “Stil in mij”. Een staande ovatie sluit deze prachtige uitvoering af en de leden hullen zich in de warme omhelzing van het aanwezige publiek. Een bijzonder en mooi optreden, mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en sponsoren van binnen en buiten Babberich!

TV Radio Mozaiek heeft het hele verhaal opgenomen en op Youtube gezet: https://www.youtube.com/watch?v=RmHh0-hOdl0

In oktober, de oprichtingsmaand van het koor, is er nog een jubileumviering, met als voorganger pater Gerard Remmers, en wel op zaterdag 20 oktober om 19.00 uur in bovengenoemde kerk.

U bent van harte welkom.